Prenumerera på inlägg via RSS:

Snöpromenad

image

Snö är härligt. Det blir så vackert med ett snötäcke. Mannen och jag gick vår promenadrunda under förmiddagen i går. Det känns i benen, att musklerna får jobba mer när man pulsar i snön, jämfört med att gå på barmark.

På vägen mötte vi många småbarnsfamiljer som var på väg till olika pulkabackar här i samhället. Vi insåg då att våra barn börjar bli gamla. Nu är yngsta sonen 13 år, och det finns inte en chans att vi skulle kunna tillbringa en söndagsförmiddag i pulkabacken med barnen. Tänk att tiden går så snabbt.

Min senaste viktminskningsresa påbörjade jag när yngste barnet -trettonåringen – var ungefär ett halvår. Jag insåg då att man som småbarnsförälder måste ha en stark kropp för att orka.

Den här gången är perspektivet långt fram i tiden. Jag inser att jag måste börja nu för att orka vara aktiv även som pensionär. Det är nästan 25 år kvar tills dess, men tiden går snabbt och jag vet att det inte kommer att bli lättare att skaffa en stark och aktiv kropp om jag väntar några år. Det är lika bra att göra det nu.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>