Prenumerera på inlägg via RSS:

Soffan lockar

image

Idag är inte en bra dag för joggingspåret. Soffan är mycket mer lockande. Om det inte hade varit mer än vecka sedan jag sprang, och om det inte hade varit för att jag kommer att få svårt att få till det under veckan, hade jag utan tvekan låtit soffan gå vinnande ur striden mot joggingskorna.

Jag vet att ju längre tid jag låter det gå mellan motionspassen, desto större blir tröskeln att ta mig ut.

En av mina anledningar till att jag vill gå ned i vikt är just att jag vill kunna springa en mil. Det är fortfarande långt kvar till dess, men inte helt omöjligt. För 13 år sedan gick jag från att hata jogging till att skapa ett behov av löpning. Jag gick från att i princip inte kunna springa 20 meter till att 4 år senare faktiskt ta mig runt Stockholm Marathon. Det var dock en mil för långt för mig, och jag la mig på soffan efter det-lite väl lång vila kan tyckas. Det är inte förrän nu jag känt mig sugen.

När jag sprang mycket hamnade jag ofta i ett ”flow”. Jag glömde helt enkelt bort att jag sprang och mina tankar flöt fritt. Det har faktiskt hänt vid några tillfällen -och endast under några sekunder-att jag under de senaste löpturerna upplevt samma sak.
Om jag tänker tillbaka på vad som gjort mina tidigare viktminskningar lyckade så är motionerandet en gemensam faktor.

Det är bättre att springa lite än inte alls.Soffan finns ju kvar efter löpningen….Klart jag ska bege mig ut i spåret. Jag kommer att må mycket bättre efteråt. Undrar om jag får med mig mannen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>