Prenumerera på inlägg via RSS:

Sova sig smal

image

Visst skulle det vara skönt att helt plötsligt vakna i en smal kropp? Att gå från övervikt till hälsosam vikt går inte över en natt, men jag är övertygad om att sömn är minst lika viktig som kost och motion.

Om jag är trött tror min kropp att den blir piggare om den får i sig lite sött. Kroppen gör då allt för att få mig att äta helt tokigt. Eftersom jag är trött har jag ingen motståndskraft att stå emot kroppens signaler.

Det händer ofta att jag äter helt fel de dagar jag är trött. När jag får i mig lite sött blir jag piggare……. i ungefär tre minuter. Sedan blir jag ännu tröttare…… och måste äta lite sött igen.

Jag har tidigare gått ner 18 kilo. Under den resan var jag på Cloetta och handlade hem godis till ett barnkalas. Jag hade bland annat köpt hem en jättestor -på ett halvt eller ett kilo- påse Polly. Några dagar innan kalaset var jag TRÖTT. Börjar du kunna föreställa dig scenariot?

Jag tänkte att om jag bara tog några Polly skulle jag bli pigg. Det fungerade några minuter, sedan var jag tvungen att gå förbi påsen igen och ta några till. Som du kanske förstår blev det många steg till påsen och många nävar med Polly.

Nej, jag åt faktiskt inte upp hela påsen. Jag blev fruktansvärt illamående när det fortfarande fanns några bitar kvar i påsen. Det dröjde många år innan jag kunde äta Polly.

Det hade varit bättre om jag istället för att öppna påsen, hade tagit en tupplur.

Det finns säkert någon vetenskaplig forskning kring sömn och viktminskning. För min del räcker det med att veta att det är lättare för mig att gå ner i vikt om jag sover som jag ska.

Jag tänker sova mig smal. En dag vaknar jag med en hälsosam vikt.

Bilden är från min systers sovrum. Hon är mycket duktigare än jag på heminredning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>