Prenumerera på inlägg via RSS:

Spindelformad kropp

image

Tänk om man kunde välja var på kroppen man vill gå ner i vikt. Jag har varken äppelformad eller päronformad kropp. Jag påminner mer om en spindel. Runt huvud, rund kropp och smala armar och ben. Smala är kanske att ta i, men smala i förhållande till magen.

Jag har tyvärr inte mätt mig från början, och det enda mått jag är intresserad av, är det runt magen. Hur som helst måste det ha försvunnit lite på benen, för när jag ligger på sidan för att sova, går sidan på knäskålarna i varandra. Det är inte skönt. Jag kommer inte alls ihåg detta från min förra viktminskning. Då tyckte jag bara att armarna blev onormalt långa, när höfterna inte längre höll ut armarna. Det har jag inte märkt den här gången.

Det mesta av mina 9-10 kg har försvunnit från magen och ryggen och det är jag glad för. Det här med knäskålarna är lite jobbigt. Det är ju inte så, att jag är för smal. Jag är fortfarande överviktig och har några ( 3-4) kilo kvar till BMI 25. Smala människor sover troligtvis inte på sidan med knäna ihop.

Jag förstår att kroppen förändras när man går ner i vikt och det är ju det jag vill, men jag är visst inte riktigt beredd på alla förändringar. Vilka oväntade kroppsliga förändringar har du märkt?

image

Bilder för att illustrera vad jag menar med spindelkropp. Det är tydligare när jag väger mer.
Bild till vänster: maj 2012, ca 81 kg ( på en fest med temat orange)
Bild till höger: oktober 2013, 72-73 kg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>