Prenumerera på inlägg via RSS:

Stor skillnad

Åh, så häftigt det är när man märker resultat på det jobb man lägger ner.

Yoga är den enda regelbundna träning jag gör. Det finns troligtvis mer effektiv träning för viktminskning,men för mig handlar yogan i första hand om mental avslappning. Under passet stänger jag av alla tankar som virar runt i mitt huvud. Att jag blir smidigare och starkare i kroppen av yogan är en bonus.

Idag har jag fått två bevis på att yogan gett mig ökad styrka och rörlighet. Tidigare under dagen bar jag på en tung kasse med böcker över min ena axel och råkade samtidigt tappa en penna på golvet. Utan att tänka mig för tog jag upp pennan utan att ställa ifrån mig kassen. Det låter inte så svårt, men för mig kändes det som en stor sak. För något år sedan hade jag ställt ifrån mig kassen för att kunna resa mig upp. Nu gick det smidigt och enkelt.

Under yogan gjorde vi några övningar/ positioner som vi inte har gjort på länge. Jag kommer ihåg hur svåra jag tyckte att de var när vi gjorde de de första gångerna. Då hade jag svårt med balansen och vet att jag ” fuskade” och avbröt övningen tidigare. Idag förstod jag inte riktigt vad jag hade tyckt var svårt. Jag hade kunnat stå kvar längre som krigare.

Yogan på måndagar har väldigt hög prioritet hos mig. Det ska mycket till för att jag ska missa en gång. Yogan ger mitt huvud vila, och kroppen styrka och rörlighet.
Vår ledare menar att yogan förenar kropp och sinne.

image
Bilden är tagen i juni, då jag var på väg till morgonyoga vid Rimforsa strand. I bakgrunden syns nattygsbordet som jag köpt på loppis till dotter och sedan målat om.

image
Före- och efterbild på nattygsbordet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>