Prenumerera på inlägg via RSS:

Svart kaffe och godistankar

image

Mjöken är slut! Jag får dricka mitt morgonkaffe svart idag. Usch, usch! Det smakar hemskt och handlar bara om att få i mig min dagliga dos av koffein. För att inte bränna tungan häller jag i lite kallt vatten. Jag dricker oftast bara en kopp om dagen och den brukar vara en njutning. Det är den inte utan mjölk i.

Ibland när jag har testar olika dieter har mjölken i kaffet ändå varit helig. Jag har aldrig räknat in det när jag har räknat kalorier eller kolhydrater. Jag har resonerat att det är så lite att det ändå inte räknas. Ja, jag har nog lite svårt att hålla mig till matregler och hittar på mina egna. Kanske är det därför jag inte klarar av att följa en diet.

image

I torsdagens Corren som jag bläddrar igenom nu på morgonen står det om att påsken är den stora godishelgen och att vi svenskar äter mest godis i hela världen. Förutom mjölk i kaffet, tillhör godis det som jag också har svårt att avstå. Jag kan dra ner på det och jag håller oftast koll på hur mycket jag äter, men jag har svårt att avstå från det helt.

Jag brukar resonera att jag aldrig kommer att kunna avstå helt från godis och då är det bättre att lära mig hantera mängden och frekvensen. Jag har några knep. Jag bestämmer vilka godisbitar som är absolut godast och väljer bara dessa. Jag räknar dem också och slevar aldrig i påsen. När vi i familjen ska ha fredagsmys-nu var det riktigt länge sedan- brukar jag också räkna bitarna, så att vi får varsin bit av de sorter vi vill ha. Sedan delar vi upp godiset i små glas. Då kan var och en äta sin ”ranson” precis hur snabbt eller långsamt som passar.

imageimage
I år har vi faktiskt inte köpt något påskgodis………ännu. Om vi gör det väljer vi bitarna noga och delar upp som vi brukar.
Glad påsk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>