Prenumerera på inlägg via RSS:

Tänker inte längre än näsan räcker

image

Usch och fy för tråkiga, mörka och regniga november. När larmet på mobilen ringde igår morse klockan sex ville jag inte alls gå upp. Inte blev det bättre av att jag hörde regnet mot fönsterbläcket. Tänk vad skönt det hade varit att bara dra täcket över huvudet och fortsätta sova.

Jag förhandlade snabbt med mig själv och bestämde mig för att ta bilen istället för bussen. På det sättet kunde jag ta det lite lugnare vid frukostbordet och framför spegeln. Dessutom skulle jag slippa jag bli blöt på väg från bussen till jobbet.

Kortsiktigt var det en bra lösning, men ur viktminskningssynpunkt var det en mindre god idé. När jag åker från dörr till dörr minimerar jag min vardagsmotion. Den bidrar inte bara till att gå ner i vikt, utan också gör att jag blir piggare. Bussåkandet gör dessutom att jag får mer vila än när jag kör bil. Jag hade alltså blivit piggare om jag hade valt bussen istället för bilen. Jag har ju både paraply och snygg regnjacka så argumentet mot att bli blöt håller inte.

Nästa gång jag vaknar och det regnar måste jag lyssna mer på min förnuftiga sida och slå dövörat till för det mycket kortsiktiga behovet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>