Prenumerera på inlägg via RSS:

Teater som viktminskningsmetod?

image

På vilket sätt hör viktminskning och att vara med i en teatergrupp ihop? Jag har visserligen bara varit med som statist i en föreställning här på orten, men det gav mig otroligt mycket energi och glädje. När man försöker gå ner i vikt är det bra att försöka hitta andra sätt att känna glädje och tillfredsställelse än bara genom mat. När man blir helt uppslukad av något försvinner allt sug.

Under repetionerna till pjäsen blev det dock uppenbart för mig hur min kropp skapade hinder för mig. Det var framförallt två saker som orsakade mig bekymmer. Det ena var kläderna. Det andra var min kondition. Jag började naturligtvis oroa mig för om det överhuvudtaget skulle finnas några kläder som gick om mig. Det slutade med att jag tillbringade en hel eftermiddag i en provhytt på en secondhandaffär innan jag hittade kläder som jag kände mig fin i, som passade pjäsen och framförallt som gick om mig.

Det andra bekymret var andra akten. Den krävde en helt annan kondition än vad jag hade. Andra akten innebar snabba scen- och klädbyten. På scenen skulle vi springa, dansa och egentligen sjunga. Hur lätt tror ni att det är att sjunga när man är helt flåsis, och dessutom saknar sångröst redan från början? Nåväl, mot slutet hade min kondition förbättrats något, men inte sångrösten.

Kommer ni ihåg att mitt långsiktiga mål är att min vikt inte ska få vara ett hinder för mig? Det är upplevelser liknande dessa jag vill undvika i fortsättningen. Jag vill inte oroa mig för om det finns kläder som går om mig eller om min kondition räcker. Jag vill enbart kunna glädjas åt det jag gör, oavsett om det är att spela teater, vandra i berg, åka slalom eller prova på dykning.

Nu kan jag knappt hålla mig till i morgon. Regissören i vårens föreställning ska starta upp en studiecirkel där vi ska diskutera kvinnofrågor och sedan sätta upp en ny föreställning. Jättespännande och jättekul!

Bilderna i inlägget föreställer dels mig som den ”fina frun” – som hade ett otroligt vackert hårnät- och dels som den unga kvinnan som arbetade på skrivmaskinsfabriken. Bilderna är tagna innan jag tog tag i min viktminskning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>