Prenumerera på inlägg via RSS:

Vad heter det egentligen?

image

Min käre kollega ”Obotlige Humoristen” fick idag en stor låda med Samosa eller Sambosa. Jag har aldrig blivit klok på vad det heter, ibland säger man det ena och ibland det andra. När jag googlar hittar jag båda varianterna.

Sambosa är en form av friterade degknyten/ piroger med köttfärs- grönsaksfyllning. När jag fick smaka det för första gången tyckte jag att det smakade märkligt, men smaken kan ändras över tid. Nu kan jag inte tacka nej när jag blir bjuden. Det har faktiskt gått så långt att jag tiggde till mig en Sambosa när ”Obotlige Humoristen” satt med en hel låda.

Man behöver inte vara välutbildad dietist för att förstå att Sambosan innehåller mycket kalorier. Friterat bröd gör ofta det. Självklart hade det varit klokare av mig att tacka nej, men när det är något som jag inte har runtomkring mig i vardagen och inte kan laga själv, äter jag gärna när det finns tillfälle och njuter då av varje tugga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>