Prenumerera på inlägg via RSS:

Var är jag? Vem är jag?

”Var är du Bettan”, har några av mina (tidigare) läsare undrat när jag inte har bloggat på evigheter. Själv undrar jag nästan vem jag är. Sedan början av december har jag växlat mellan att vara Sussie, Eva, Sara och Bettan däremellan. Nästan all min lediga tid har jag ägnat åt teater och repat eller haft föreställning.

Jag har inte haft en chans att koncentrera mig på min viktminskning och ännu mindre till att blogga. Det är inte så att jag inte alls har tänkt på min vikt för det har jag naturligtvis gjort. Men jag har inte alls haft varken koncentration eller ork till att äta rätt. När jag blir stressad och har lite för mycket att göra äter jag ofta mer än vad jag behöver. Önskar ibland att jag kunde tillhöra gruppen som tappar aptiten vid sådana tillfällen.

Mitt motionerande har också fått stå tillbaka. Jag har missat flera av mina måndagsyogapass och beträffande vardagsmotionerandet är det katastrof. Jag har inte åkt buss till jobbet på nästan tre månader, och istället åkt bil från dörr till dörr. Det ger inte så många steg. Mina älskade helgpromenader har nästan helt uteblivit.

Nu ser mitt liv ut att bli lite lugnare och jag räknar med att ta tag i min viktminskning igen. Bloggen har tidigare hjälpt mig att hålla fokus, så räknar med att börja skriva lite mer igen.

Veckans vikt: 73.2 kg
Senaste viktuppdatering den 4 november: 71.5kg
Viktminskning sedan förra uppdateringen, den 7 oktober: +1.8
Startvikt: 81.3 kg

Total viktminskning: 8.1 kg
Antal kilo kvar till BMI 25: 5.2 kg
Önskad målvikt: 65-66 kg

image

Bettan förvandlas till ”Sussie” innan föreställningen Stormhelvete. Stormhelvete handlar om fem kvinnor som inte känner varandra, av olika omständigheter, tvingas umgås i ett litet båthus under ett dygn.

image

Hårda, ovänliga ”Sussie” tillsammans med blyga, försiktiga ”Fanny”. Periodvis har jag tyckt att det har varit väldigt befriande att spela Sussie, men jag har också tyckt att det har varit väldigt jobbigt. När jag kände att Sussie faktiskt var mjuk innanför det hårda skalet kunde jag acceptera henne.

image

Eva som jag spelade i nyårsfarsen ”Rakt ner i fickan” är till motsats från Sussie väldigt mjuk. Hon ska gifta sig med Göran på lördag. Eva kommer in sist på scenen, i slutet av andra akten, och då för att leta efter Göran som inte kom till jobbet på morgonen och som inte svarar i telefonen. Bilden är tagen bakom kulisserna, precis innan jag går in på scen.

image

Under nyårsfarsen satt jag bakom scenen väldigt mycket. Jag fick liksom ladda upp själv. Att sätta på läppstiftet några minuter innan scenentré tillhörde en av mina ritualer.

image

”Evas” fästman ”Göran” är på scen nästan hela föreställningen. Han är en av huvudpersonerna som det trasslar till sig för, och en bit in i andra akten måste ” Göran” låtsar vara kvinna och sätter på sig en blommig klänning, peruk ( på bilden har han ännu inte fått på sig den) och läppstift. Efter varje föreställning hade jag masa rött läppstift utklutat över munnen. I slutscenen pussar Eva och Göran varandra då Eva får se att Göran lever. Hon har nämligen fått reda på att han är död – en av alla tusentals lögner i farsen.

Jag återkommer med bilder på Sara, som är torparhustrun jag spelade i somras i ” Torpet vid Trollgöl” och som vi kommer att spela i sommar igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>