Prenumerera på inlägg via RSS:

Världens dyraste tvättställning

På vår övervåning står en tvättställning som kostade 12000 kronor, för ungefär 12 år sedan. Man kan även använda tvättställningen som ett löpband. Faktum är att det var det som var tanken från början. Då tänkte jag att jag skulle använda det under vinterhalvåret för att slippa halka när jag sprang.

Innan vi köpte löpbandet läste jag på vilka som var bra. Jag ville ha något som klarade av även min mans långa löpsteg. Det är ett löpband med mycket bra kvalitet. Det finns bara ett fel med det. Det är sååå trååååkigt att springa på.

Ganska snabbt upptäckte jag att det inte går att jämföra löpning på bandet med löpning utomhus. Det är som två helt olika aktiviteter. Därför har jag bara använt det ett tjugotal gånger sedan vi köpte det. Min man och vår dotter har varit något flitigare…….men inte mycket.

Igår regnade det hela dagen. Egentligen är helgmorgnar bästa tiden för motion. Det krävs väldigt mycket för att jag ska ge mig ut i ihållande regn och så mycket motivation kunde jag inte uppbåda igår. Jag är expert på att hitta ursäkter för att inte motionera. Ju oftare jag ger efter för dem desto fler och oftare dyker de upp.

image

På något sätt dök det där löpbandet upp i medvetandet igår och jag beslutade mig för att ge det ett nytt försök. Jag gick i en minut (6km/h) och sprang (9.3 km/h) i fyra minuter om vartannat de första 24 minuterna. Sedan gick jag resterande tid.

Det var fortfarande lika tråkigt att springa på bandet som jag tyckte för drygt tio år sedan. Frågan är om det inte hade varit bättre att ge mig ut i regnet. Hur som helst är det ett bättre alternativ än att inte göra någonting.

Kanske ska jag börja använda min tvättställning som löpband.

I dag blir det mycket stillasittande. Efter frukosten ska jag gå till teaterrepetioner. Idag kommer jag att sitta i min stol med manuset framför mig mellan klockan 10 och 16. Bäst jag låter bilen stå och promenerar dit istället.

För att få med även tiden på löpbandet var jag tvungen att starta det igen och därför står hastigheten på 3km/h. Jag har inte kapacitet att fota och springa samtidigt.

 1. Hahaha!! Du är rolig du!! Tvättställning! :-)

  Dock vet jag precis vad du menar för vi har också ett band här hemma som användes flitigt i början av alla familjemedlemmar. Nu står det och samlar damm eftersom jag föredrar att träna utomhus eller gör det på gymmets band som är mycket bättre och stadigare än det vi har hemma.

  Jag kan inte påstå att det är ”roligt” att gå eller springa, men det går lättare om jag lyssnar på bra musik. Jag gör det mer för att jag vet att jag behöver göra det och för att jag också vet vad konsekvenserna blir av att inte göra det.

  Hoppas att vädret blir bättre snart så att man kan komma ut och röra på sig istället! :-)

  Kram! Maria

  Svara

  • Maria, jag tror inte att du och jag är ensamma om att ha träningsredskap som står och samlar damm. Vårt löpband är stabilt -det kostade ju en mindre förmögenhet – men det är ändå bättre att springa ute.

   Jag har försökt att springa med musik. Min man föredrar också det. Jag blir lätt påverkad av musiken och börjar springa alldeles för snabbt. Jag har inte heller hittat något bra sätt att få med mig telefonen. Har du den på armen? Jag har testat med det, men jag tyckte att det var obekvämt. Tycker att det fungerar ganska bra att lyssna på min andning- mitt flås.

   Jag tycker att tankeverksamheten funkar bättre -friare – utomhus. Vi hoppas på fint väder så att vi båda kan träna dör vi trivs bäst -utomhus.

   Kram Bettan

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>