Prenumerera på inlägg via RSS:

Viktuppdatering på fel dag

Det var länge sedan jag rapporterade min vikt. Min målsättning är att göra det varje tisdag. Eftersom mitt liv varit helkaotiskt under maj och början av juni har jag inte varit så flitig med bloggandet. Jag har vägt mig regelbundet, men inte rapporterat här. Sedan senaste invigningen har min vikt pendlat mellan 70.2 och 70.9. Jag väger mig på morgonen efter toabesök, men innan frukost. Detta för att alltid ha samma förutsättningar.

När jag började min viktminskning i slutet av juni 2013 tappade jag relativt snabbt 10 kilo. Sedan har jag i princip stått stilla sedan december 2013. Det är inte katastrofdåligt, men nu är jag trött på att stå stilla och vill gå ner de ungefär 5 kilon som jag har kvar. Min målsättning är att ha en vikt som är hälsosam, men jag har absolut ingen ambition att bli supersmal. Jag gillar ju lite kurvor här och där.

Startvikt: 81.3 kg
Vikt senaste invägning 21 maj: 70.3 kg
Veckans vikt: 70.5 kg
Veckans viktminskning: + 0.2 kg
Antal kilon kvar till BMI 25: 2.5 kg
Total viktminskning: -10.8 kg

Nu när jag är ledig har jag större möjlighet att fokusera på min viktminskning. Under många år har jag använt morgnar när jag är ledig och mannen jobbar, till att motionera och vill göra det nu också. I går fick jag med mig ”Ackompanjerande Administratören” på en promenad runt sjön vid vår sommarstuga – en runda på ungefär 7 kilometer.

image

Helt plötsligt under vår promenad blev vi skrämda av en hjort som hoppade fram precis framför oss. Den blev nog lika rädd och nyfiken som vi eftersom den först sprang i väg och sedan ställde sig och betraktade oss. När jag försökte fotografera försvann den naturligtvis.

image

En liten del av rundan kring sjön går längs med en asfalterad landsväg. Längs med den var det fullt med smultron. Vi plockade inga. Törs man plocka precis bredvid en väg. Den är inte alls så trafikerad. Under de 10-15 minuter vi gick där mötte vi 2 bilar. Skulle du våga äta? Jag är lite sugen på att gå dit och plocka, men avgaser och gifter från dessa skrämmer mig.

image

Förutom att vi hoppade till när hjorten plötsligt dök upp framför oss blev vi först lite rädda när vi såg ormen. Den försvann inte. Troligtvis hade den blivit överkörd.

När man motionerar på morgonen hinner man alltid med det. Sedan spelar det ingen roll vad som dyker upp under dagen. Man har ändå fått sin motion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>