Prenumerera på inlägg via RSS:

Yoga för kropp och själ

En viktig del i yoga är att hitta balans mellan kropp och själ – att kropp och själ hör ihop.

När jag har varit överviktig har jag inte sett mig och min kropp som en helhet. Jag har mer tänkt på mig och en kropp som jag släpar runt på. Min kropp har inte alls varit lika rörlig och ungdomlig som jag har känt mig. Min kropp har liksom vägrat vara som jag vill.

Det är fortfarande lite svårt att få ihop de båda delarna -kropp och själ – till en helhet. Jag har även svårt att veta exakt var min kropp börjar och slutar. Rätt ofta stöter jag emot bord och stolar, eftersom jag har dålig koll.

Jag är övertygad om att människor som ser sig själv som en helhet -där kropp och själ hör ihop- inte bär på massa övervikt, eftersom de är snälla mot kroppen och sköter den. Om man är snäll mot kroppen är den snäll tillbaka.

Det är inte alltid lätt att tycka om sin kropp. Det tror jag inte heller kommer automatiskt med en viktminskning. Vi är nog många som under åratal kritiserat den egna kroppen och sett bristerna framför fördelarna. Kanske måste man ändra sitt sätt när man tittar i spegeln och först leta efter det man tycker om. Det man inte är lika nöjd med hamnar då i skymundan.

Ikväll ska jag på yoga igen. Kanske kan även jag och min kropp bli en helhet……. så småningom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>