Prenumerera på inlägg via RSS:

Yoga gör gott

Efter två veckor utan yoga och en vecka med maximal stress, längtade jag efter måndagens yoga. Jag brukar tycka att det är en härlig upplevelse. Det var det inte i måndags. Kroppen kändes som ett gammalt urverk där alla kugghjul hade rostat ihop. Jag fick inget flyt alls i rörelserna, och inte heller med andningen. Jag är övertygad om att stress även sätter sig på andningen.

Det enda som var skönt med yogan var avslappningen, då jag nästan somnade. Jag brukar alltid sova djupt efter yogan. Det gjorde jag den här gången också.

Under förra veckan hade jag ont i kroppen på grund av stressen. Nu har det bytts ut mot träningsvärk. Jag hade nytta av det i kväll när jag repade inför ”Predikare Lena” och min rollfigur Matilda hade åldrats, blivit krokig och hade värk i hela kroppen, i den scen vi övade på. Jag som i vanliga fall försöker jobba på att få en fin hållning……

Även om yogan inte var den positiva upplevelse den brukar vara, är jag ändå glad att jag gick. Det är sällan allt går spikrakt i rätt riktning. Nästan allt man gör, brukar ge bakslag. Det gäller viktminskning, löpning, lära sig köra motorcykel……och även yoga. Efter ett bakslag brukar gången efter kännas bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>