Prenumerera på inlägg via RSS:

Yoga med yrsel och illamående

Bara 10 minuter in på yogan ikväll, börjar det snurra i huvudet, jag blir alldeles kallsvettig och tror att jag kommer att kräkas. När jag började med yoga för ca ett och ett halvt år sedan berättade instruktören att om man blev illamående under passet skulle man lägga sig i barnets position. Jag var tvungen att göra det idag, trots att de övriga just då bara stod stilla. Jag har aldrig behövt göra det tidigare.

Så småningom började de göra solhälsningar. Jag gjorde två solhälsningar och fick sedan lägga mig i barnets position igen, och blev då snabbt bättre. De andra gjorde 8 solhälsningar. Jag gjorde bara sex.

Resten av passet gick bra och jag är otroligt glad att jag inte bara gick hem, vilket jag verkligen ville när yrseln, illamåendet och ksllsvetten slog till.

Jag har reagerat lika starkt på ansiktszonterapi vid ett tillfälle, men aldrig av yogan. Yogan påverkar mig alltid väldigt starkt, men oftast handlar det om att jag fryser otroligt mycket efteråt. Nu hade vi ju knappt hunnit börja.

Det kanske skrämmer iväg någon som aldrig har provat yoga när jag skriver om det här. Men jag vill verkligen rekommendera det till alla. Yogan gör att jag känner ett starkt välbefinnande i flera dagar efteråt. Det har dessutom minskat frekvensen på min migrän, vilket gör att jag inte alls behöver ta tabletter lika ofta som tidigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>