Prenumerera på inlägg via RSS:

Ytterligare ett delmål uppnått

Min viktminskning syftar till att jag ska må bra och kunna vara rörlig och aktiv även om 20-30 år. Eftersom mitt viktminskningsmål är så avlägset och svårt att mäta har jag satt upp fem konkreta delmål på vägen. Ett av delmålen var att kunna ta av mig mina ringar, vilket jag kan nu. Det andra delmålet som jag också har uppnått är att jag kan gå in i en klädaffär och titta efter kläder jag tycker är snygga och inte bara efter kläder som går om mig.

I lördags uppnådde jag ett tredje delmål. Det var att fem personer oberoende av varandra och som inte vet om att jag jobbar på att gå ner i vikt ska märka det. Egentligen borde det inte ha någon betydelse om andra ser det eller inte, men när jag satte upp det som delmål tänkte jag att det är konkret när även andra kan se resultatet. Det är svårt att förstå vågens siffror och det är svårt att själv se i spegeln vad som händer.

Om man inte räknar med min familj, vänner och kollegor som vet om att jag aktivt jobbar på att gå ner i vikt var det fram till i lördags fyra personer som kommenterat min viktminskning. I lördags var det helt plötsligt flera som såg det. ”Fru Sommarstugegranne”som vi knappt träffat sedan i somras kommenterade det under vår förmiddagspromenad.

Jag la upp några av bilderna från promenaden på Facebook. Min svärmor som visserligen vet om att jag försöker gå ner i vikt ringde upp när hon såg bilden. Pappas fru la in en kommentar där hon skrev att jag såg smal ut och undrade vad hemligheten var. ”Jag känner inte till några hemligheter. Det är den gamla sanningen att äta mindre och motionera mer som fungerar”, svarade jag. Jag vet inte om hon vet om att jag har gått ner i vikt.

I lördagskväll var vi på fest. ”Fru Mjuka” som vi inte träffat på år och dag var också hon uppmärksam och såg skillnaden.

För mig skapar det nytändning och motivation att fyra personer – som jag inte har träffat på länge – under en och samma dag kommenterar viktminskningen.

Det är ytterligare två delmål kvar att uppnå. Att kunna springa en mil känns avlägset just nu eftersom det var evigheter sedan jag sprang. Jag skyller på mörkret och teatern just nu. Jag hoppas dock att jag uppnår målet under vårdagarna.

Det femte delmålet är att nå BMI 25, vilket betyder 68 kilo till mina 165 cm. Sedan vill jag gå ner ytterligare några kilo så att jag har lite marginal. Inte heller det är omöjligt.

Jag har inte satt upp något att belöna mig med när jag uppnår mina delmål. En förbättrad hälsa och ökad ork är belöning i sig.

image

Jag passar på att visa en före- och efterbild. Bilden till vänster är tagen i Zakopane i Polen, juni 2013. Vikt ca 81 kg. Bilden till höger är tagen vid vår sommarstuga i november 2013. Vikt 70-71 kg.

 1. Fantastiska Bettan! Det är så härligt att läsa om din resa! All klokhet samlas i din blogg. Fniss och igenkännande…

  Svara

  • Tack Karin! Vad glad jag är att du tittar in och lämnar små meddelanden här då och då. Hoppas att det går åt rätt håll för dig också.
   Stor kram!

   Svara

 2. Godkväll!

  Du är så vacker och bäst! Tack för all inspiration och för att jag får fråga dig alla pinsamma frågor! Jag behöver hjälp med tålamod och uthållighet.

  Många kramar!

  Ulrika

  Svara

  • Godmorgon bästa Ulrika!
   Vad kul att få en liten hälsning av dig här. Hihi, du är lite rolig. Jag känner nog ingen som har sån uthållighet som du. Dessutom vet jag att du inte gör något lite halvdant som jag, utan att du gör det du gör till 100 procent. Några tomatplantor i en kruka hos mig resulterar i en otroligt vacker trädgård hos dig.
   Självklart får du ställa frågor till mig.
   Många kramar till dig!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>